Servei de deshabituació tabàquica Farmàcia Sant Gervasi

Servei de deshabituació tabàquica Farmàcia Sant Gervasi

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va posar en marxa l’any 1998 una “Guia d’actuació farmacèutica per a la cessació tabàquica”.

Està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.

A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

Les substàncies més perjudicials per al fumador són la nicotina, les derivades de la combustió del tabac i del quitrà i el monòxid de carboni, entre d’altres.

La nicotina i el monòxid de carboni són els responsables de l’augment del risc de patir malalties cardiovasculars, mentre que el quitrà conté substàncies carcinogèniques.

El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica.

A la Farmàcia Sant Gervasi formem part del grup de treball de deshabituació tabáquica de Col.legi de Farmacèutics de Barcelona, estem acreditats pel COFB , i et volem ajudar a deixar el tabac!.

A qui va dirigit el servei:

A tota persona fumadora…

  • Que vulgui informació sobre les opcions per abandonar l’hàbit tabàquic.
  • Que busqui suport per deixar de fumar.
  • Que vulgui conèixer el seu grau de motivació (test de Richmond) i el seu grau de dependència (test de Fagerström).
  • Que hagi deixat de fumar i necessiti informació sobre el tractament que està prenent o sobre recomanacions higienicodietètiques.
  • Que necessiti consell de reforç per evitar les recaigudes.

Què oferim?

-Informar-te i asesorar-te sobre les diferents opcions per deixar de fumar.

-Seguiment de control setmanal-quinzenal durant tres messos per evaluar síndrome d´abstinencia i consell per mantenir la abstinencia.

T’esperem per ayudar-te a deixar de fumar.

 

Anna Calvo

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *