Dietes per perdre pes. Què cal tenir en compte?

Dietes per perdre pes. Què cal tenir en compte?

Amb  l’eminent arribada dels mesos més calorosos, és normal que la preocupació per aconseguir una bona silueta es converteixi en una de les inquietuds més persistents. Però, perdre aquells quilos de més que s’han anat amagant durant l’hivern, no pot reduir-se  només a simples qüestions estètiques.

Un pes excessiu pot afectar de manera significativa a la salut i a l’esperança de vida de qui ho pateixi i, en conseqüència, tendir a poder desencadenar possibles malalties associades a aquest problema, com les cardiovasculars, la diabetis de tipus 2determinats càncerstrastorns respiratoris i alteracions auriculars, entre altres. En el cas que se sobrepassi l’índex de massa corporal, és a dir, es presenti una excessiva acumulació de greix, s’estaria parlant d’un cas d’obesitat. Normalment, aquesta patologia es dóna com a conseqüència d’un desequilibri entre la ingesta calòrica i la despesa energètica, tot i que, no s’ha d’oblidar, que també poden influir altres causes com els factors genètics, els hormonals o els farmacològics.

Com es calcula l’Índex de Massa Corporal (IMC)?

Aquesta operació serveix per conèixer el grau d’obesitat, en el cas que així sigui, de cadascú, i s’obté dividint el pes (kg) entre el quadrat de la talla (metres):

 • IMC= pes (Kg) / talla (m2)
 • Pes normal: IMC de 18,5 a 24,9
 • Sobrepès: IMC de 25 a 29,9
 • Obesitat: IMC igual o superior a 30

Per exemple: una persona que pesa 75 kg i faci 1,65 d’alçada tindrà un IMC de 27,6. Per tant, en teoria, presentarà sobrepès.

Per molt que la pèrdua de pes sigui possible a partir de diferents canvis d’hàbits diaris, cal puntualitzar que el millor tractament en contra de l’obesitat és la prevenció d’aquesta, és a dir, no permetre’s engreixar. Per això, l’educació als més joves pot arribar a ser fonamental, on es promoguin els hàbits alimentaris més adequats i la pràctica d’exercici físic constant.

Tanmateix, el tractament diatètic no pot considerar-se un tractament puntual. Aquesta pràctica ha d’entendre’s com un canvi d’hàbits per a tota la vida, ja que, abandonar-la, pot implicar que, amb el temps, es recuperin els quilos que s’havien aconseguit perdre. Per tant, tenint en compte que, com diria la frase feta, “és millor prevenir que curar”, cal anar amb molta cura un cop es prengui la decisió de començar a aprimar-se.

Els consells més eficients son:

 • Eviti les dietes molt restrictives i les que prometen pèrdues ràpides. Aprimi’s a poc a poc pero bé.
 • No se salti cap àpat.
 • Tan important és la pèrdua de pes com el manteniment (perdre quilos i recuperar-los, el que s’anomena efecte io-io, no és beneficiós per a la salut). Reduir molts quilos en poc temps no és aconsellable, ja que implica una pèrdua de massa muscular que afavoreix que després es guanyi pes.
 • La pèrdua i el control del pes impliquen una modificació de l’estil de vida.
 • Oblidi’s de les dietes de moda que circulen al seu voltant, la dieta de la carxofa, de la sopa, de l’all, de les artistes, dels astronautes, dels mil i un disbarats, i recordi…: consulti sempre un professional.

I el consell de la Farmàcia Sant Gervasi quin es?…

Amb l´arrivada del bon temps sou molts els que us plantejeu fer dieta.

Alguns assolireu objectius facilment ajustant la vostra alimentació, peró de vegades no es gens fàcil ja que a l´augment de pes influeixen diferents factors:

 • Origen metabòlic i hereditari.
 • Medi ambient i estil de vida.
 • Medi socioeconòmic.
 • Origen psico-comportamental.
 • Sedentarisme.
 • Hàbits alimenticis.
 • Origen sociocultural.
 • Dèficit o subdèficit en micronutrients.

Desde la Farmàcia Sant Gervasi us animem a provar el nou mètode Lignaform de laboratoris Therascience. Un mètode ràpid i eficaç que conta amb el suport d’un professional de la salut en tot moment.

Les principals característiques  de la dieta  son:

1- Pèrdua de pes, traduit principalment en pèrdua de greix.

2-Mantenimient o increment de la massa muscular, per d´aquesta manera incrementar el metabolisme basal i evitar l´efecte “io-io”

3-Sensació de sacietat i benestar degut a lelevat aport proteic.

El mètode LIGNAFORM ajuda també a portar uns hàbits de vida saludables indispensables per a la prevenció i millora de moltes patologies (dislipèmies, patologies osteoarticulars, diabetes tipus II, transtorns de la ventilació… ) així com la cura general de la teva salut.

 I tot amb un ampli ventall de productes que la fan molt atractiva i  fàcil de seguir.

A la Farmàcia Sant Gervasi us assesorarem acompanyant-vos durant la realització de la vostra dieta. No dubteu en preguntar-nos!

Ana Calvo

Farmacèutica

anacalvo@farmaciasantgervasi.com

Share this post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *